Baby Chameleon

- a Chameleon család blogja -

Chameleon Beta - avagy a nulladik poszt

2017. január 13. 10:50 - Mommy Chameleon

Drága Olvasók!

 

Bogi vagyok, a blog.hu -s nevemen Mommy Chameleon. Lassan két hónapja rakosgatjuk össze nektek a leendő mesélni - és mondanivalóinkat. Névadónk, azaz kislányunk most három hónapos, így talán érthető, hogy miért is kell ennyi idő a felkészüléshez.

Több mindenről is szó lesz. Ám mielőtt erről írnék, szeretném megmutatni a logo-nkat. Mi olvadozunk tőle - bár tudjuk, hogy a saját gyermekével szemben mindig elfogult a szülő.

 

baby_chameleon_logo_222.png

 

Vissza a leendő témákhoz. Igyekszünk majd minél több, nagyobb témakört említeni és kibeszélni - mindezt a saját szemüvegünkön keresztül. Rögtön az elején például a babavárásról és a szülésről fogunk írni. Én is, és Daddy Chameleon is. (Ő a férjem.)

Szó lesz a kórházakról, a saját orvos fogadásáról, magánrendelésekről is.

Szó lesz a babák ellátásáról is. Már most szólunk: nagyon szívesen adunk majd tanácsot bárkinek, aki csak egy kicsit is elveszve, bizonytalanul érzi magát a kisbaba megérkezése kapcsán! Bár ez inkább csak tapasztalatcsere lesz, hiszen egy gyermekkel, fiatalon mit tudhatunk mi ... :)

Egyúttal szóba fogjuk hozni a babavállalás költségeit is. Tudjuk, hogy ez sokaknál sarkalatos pont, így mindenképp beszélni kell róla.

A legtöbb kismamát érinti a munka világába való újbóli beilleszkedés kérdése is - legalábbis az összes barátunknál komoly téma volt ez. El fogjuk mesélni, hogy én hogyan oldottam ezt meg. De más barátaink példáját is megosztjuk majd veletek.

Időnként lesz egy-egy meglepetés, vagy vendég poszt is. Ezekkel is igyekszünk színesíteni majd a témák palettáját. Illetve, az értelmes, eszmecsereszerű vitától sem riadunk meg. Így hát elképzelhető, hogy olyan posztot is fogunk publikálni nektek, amely nem feltétlen a mi gondolatainkat fogja tükrözni, de jó vitaindítónak érezzük.

A mostani posztot két idézettel zárom. Az első komolyabb. Ezzel szeretném kifejezni, hogy a világ legeslegcsodálatosabb dolga szülőnek lenni. Egy olyan "skizofrén" állapot, ami nélkül lehet, de nem igazán érdemes élni. Közhely lenne? Attól még igaz.

 

Gyereket akarni igen nagy elhatározás. Ilyenkor dönt úgy az ember, hogy élete végéig a testén kívül dobogjon a szíve.

Elizabeth Stone

 

A második is teljesen igaz, és van egy igen mély jelentése. Ugyanakkor érzékeltei azt is, hogy szeretnénk a gyereknevelést és a kislányunkkal töltött időt már az elején úgy kezelni és felfogni, hogy ez egy szép időszak. Lesznek pillanatok, amikor nehéz lesz. De összességében a nevetés, a mosolyok, a jó kedv és a boldogság kell, hogy meghatározzák a mindennapokat!

 

Gyerekekkel a napok hosszúak, de az évek rövidek.

John Leguizamo

 

Alig várjuk, hogy az első posztunkat olvashassátok! Abban fogjuk elmesélni a történetünket, azt, hogy Baby Chameleon hogyan választott minket családjául. (Nem, ANNYIRA részletesen nem fogunk belemenni.) :)

 

Sok szeretettel,

Mommy Chameleon

 

Forrás: babychameleon.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Baby Chameleon

A bejegyzés trackback címe:

https://babychameleon.blog.hu/api/trackback/id/tr3812058595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása