Baby Chameleon

- a Chameleon család blogja -

Je suis #babapapa

2018. január 19. 10:06 - Baby Chameleon

Baba-papa márka. Hallottál már ilyet? Nem? Miért nem? És mi ez egyáltalán? Már mondjuk is.

Mi, a Baby Chameleon –nál egy mozgalmat indítunk, amihez bárki csatlakozhat! A Baba-papa mozgalom lényege EBBEN a cikkben olvasható, hadd foglaljuk össze tömören.

Egy új fogalom

Azt tanultuk, hogy a márkaépítés sikeréhez vezető egyik fontos kulcs az lehet, hogy egy új kifejezést vagy kategóriát alkotunk. Valamint, hogy közösséget építünk. Közösséget olyan emberekből, akik osztoznak az értékrendjeinken, akik azonosulnak a meglátásainkkal. Akiknek átjön a sztorink, az ügyünk, a minőséghez való feltétlen ragaszkodásunk. Így alkotta meg Daddy Chameleon a baba-papa márka kifejezést, amiről ő maga ezt mondta:

  

„… egy mozgalmat akarok indítani, azért, hogy a baba-mama kifejezés mellett ... a baba-papa márka kifejezés is létjogosultságot nyerjen.”

De mi is a baba-papa mozgalom?

Életünkben, a Kaméleon család életében kivételes volt az elmúlt két hónap: Bogi, azaz Mommy Chameleon az államvizsgájára készült, ezért Adorján, Daddy Chameleon volt együtt jószerivel Kála Johannával. Szerencse, hogy ezt megtehették! És milyen jó volt!

Ezen idő alatt sokkal szorosabb lett a kapcsolatuk, a kislány sokkal jobban kezdett kötődni az apukájához is, kialakultak közös kis játékaik, szokásaik. Az már csak hab a tortán, hogy szakemberek szerint is, a gyermek életében ugyanolyan fontos az apa, mint az anya, csak másképp. (Nyilván, az első hónapokban inkább az anya, de ez idővel kiegyenlítődik.)

#babapapa


Célunk tehát, hogy a baba-mama márka kifejezés mellé fogadjuk el a baba-papa márka kifejezést is!

Uh oh ��!! #passthelaundrythen #airdrybaby #dadlife #instadad

Sholom Ber Solomon (@sbsolly) által megosztott bejegyzés,

 Hát nem megéri így az együtt töltött idő?

 

Baba-papa márkának lenni mindössze annyi, hogy:

– elismerjük, kiállunk mellette és hirdetjük is, hogy az apák szerepe is ugyanolyan fontos a gyerekek életében

– e mellett természetesen kellő alázattal és belátással maradunk: az anyák maradjanak anyák (úgy se tud senki a helyükre lépni)

– kommunikálunk vagy szervezünk baba-papa eseményeket, tudósítunk, írunk olyan sztorikról, amely valamely apák és gyermekük között történt meg

– nyíltan beszélünk az apák gyermekekkel kapcsolatos kérdéseiről

– törekszünk kifejezetten baba-papa termékeket készíteni (legalább baba-papa szetteket), de a mozgalomhoz csatlakozni úgy is lehet, hogy még csak nem is készítesz “babás cuccokat”

Ennyi az egész :)

babapapa_marka_is_vagyok_baba_chameleon.png

Így hát büszkén kiáltjuk világgá:

– A  Baby Chameleon baba-mama márka egyben baba-papa márka is. Talán az első a világon!

– Életre hívunk egy mozgalmat, melynek minden online aktivitását a #babapapa hashtag-gel látjuk el, és bárki csatlakozhat hozzá, aki a fenti témákról ír, beszél, tud velük azonosulni vagy a fentieknek meg szeretne felelni.

Osszátok meg kérlek ezt vagy az eredeti posztot! Hadd lássa mindenki, hogy elismeritek és látjátok, hogy gyermekük születésével a férfiaknak is egy új, apa identitásuk születik. És, hogy kifejezetten férfias kérdezni, belefolyni a pelenkázás vagy a hozzátáplálás témakörébe, és, hogy mindenki megtudja, hogy nagyon régimódi eszmére vall, hogy ez csak az anya dolga lehet.

Ti mit szóltok hozzá? Esetleg mivel egészítenétek ki a listát? Ide írjátok kommentbe légyszi, hogy könnyen bővíthessük!

 

UPDATE:

(Rólunk mondták.)

Csatlós Csilla, coach, üzleti szakértő így reagált a jelenségre:
"A #babapapa egy szemlélet. Ami a fogantatástól indul. A terhesség közös ügy. Ha lehet a szülés is. A lényeg meg a hétköznapok."

Aranyi Szilvi, az @aranyiszilvi tulajdonosa:
"Annyira vártam már ezt a posztot, Adorján!"

Mészáros Róbert, a BrandBirds tulajdonosa:
"Adorján köszönöm, hogy ezt megosztottad. Imádom! Az ilyen pillanatokért dolgozom, ez tölt fel, ez tesz boldoggá. Örülök, hogy a zseniális gondolat megszületésének tanúja lehettem. Ez a cucc sok ember életét fogja jobbá tenni, hatással lenni rájuk."

Hanyecz-Sebők Fatima, Patóhegyi Borházfalu
" Szuper!  Már vártam!"

Tóthné Mohos Erika, Adorján anyukája:
"Kisfiam, nagyon büszke vagyok Rád, a......." (A végét nem értettem, mert elsírta magát.)

Almádi Zsuzsanna, alapító, Anyák az Anyákért Alapítvány:
"Mi is csatlakozunk, beszéljünk és hajrá!"

Fehér Krisztián, Netfone Telecom, hálózati vezető:
"Szuper, támogatom!"

Huszár Enikő:
"Nagyon jó kezdeményezés! Szerencsére én azt tapasztalom, hogy az apukák egyre jobban "szerves részét" képzik a babák mindennapjainak."

Móró Katalin, babamasszázs oktató:
"Szivesen csatlakozom a babapapa “mozgalomhoz”: babamasszazs oktatóként mindig győzködöm az anyukákat, hogy vonják be az apukákat is."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babychameleon.blog.hu/api/trackback/id/tr8513587749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása