Baby Chameleon

- a Chameleon család blogja -

Babatörölköző történelem

2017. június 19. 08:45 - Baby Chameleon

Törölközőinkhez kötődő akciónk apropóján (részletek a Facebookon), úgy gondoltuk, hogy az arra fogékonyaknak mesélünk egy kicsit a Baby Chameleon babatörölközőiről. Egy kis sztorizás arról, hogy miért készítjük, és egy kis “szakmázás” arról, hogy miből és milyen módon.

Egy Baby Chameleon babatörölköző készítése számunkra öröm lesz, míg világ a világ. Hogy miért? Mert kislányunkat, Baby Chameleon-t életében először egy nyuszifüles babatörölközőbe sikerült belecsavarnunk – mely szerintünk a világ legcukibb baba holmija.

baba_torolkozo_frottir_macifules_rozsaszin_szetnyitott_baby_chameleon.JPG

Annyira, de annyira édes volt, ahogy kérdően és várakozóan nézett ki a nagy, habos frottír rengetegből azokkal a hatalmas nyuszi fülekkel a kis kobakján, hogy e kép örökre a lelkünkbe és a szívünkbe égett. Így hát, minden egyes babatörölköző varrásakor, akarva-akaratlanul is elénk tárul e kép, újra meg újra.

Ezt az élményt szeretnénk átadni neked is! Persze, köszönhetően Mommy Chameleon ügyességének és leleményességének, akkor sincs gond, ha a nyuszis helyett inkább egy édes, mackófüles babatörölköző az, amit látnál szívesen gyermekeden. Ilyet is nagy odaadással készítünk neked, nektek.

baba_torolkozo_frottir_macifules_kek_szetnyitott_baby_chameleon.JPG

És, hogy miért jó a Baby Chameleon babatörölköző, és miben más, mint egy mezei törölköző? Leghitelesebb lenne erről a kislányunkat megkérdezni, de mivel ő még csak gagyogni tud, azt is csak amolyan kezdetlegesen, megpróbáljuk mi szavakba önteni.

Alak

Talán a legszembetűnőbb különbség egy babatörölköző és egy normál törölköző között, hogy a babatörölköző alapja/alakja egy negyvenöt fokban elforgatott négyzet, melynek a felső csúcsán egy kapucnit alakítunk ki. A négyzet alak segíti elő, hogy könnyebben lehessen teljesen bebugyolálni a kisbabád a törölközőbe. Ezt a törölközőt néha kifogónak is hívják, meglehet, sokak szerint a kifogó egy textil – vagy tetra pelenka anyagból készült, elsődleges vízfelitató anyag a fürdetés utánra. De ezen, kár vitázni.

Méretét tekintve 70 X 70 cm-eset vagy 100 x 100 cm-eset készítünk. Utóbbit mondjuk már inkább nagyobb gyerekeknek ajánljuk, hiszen a kisbabák még a kisebbikben is könnyen „elvesznek”.

Kapucni

Sokkal fontosabb a már említett kapucni a babatörölköző tetején. Kemény dió ám úgy szárazra törölni fürdetés után, hogy egyszerre legyen száraz a teste és a feje is. A legkisebbeknél azért, mert őket igazából nem is törölgetjük, csak leitatjuk róluk a vizet. (A nagyobbaknál meg azért, mert 5-6 hónapos kortól már fáradhatatlanul jár a kezük, lábuk, jó, ha a szemüveget nem verik le a fejedről.) A kapucnis babatörölköző pont ezt segít megoldani.

Mellesleg, főleg az első időszakban, amikor még rutintalanabbul megy a fürdetés, pelenkázás, öltöztetés, jó az a tudat is, hogy lehet ugyan, hogy nem végzünk 1 perc alatt mindennel, de legalább ezen idő alatt sem hűl ki, fázik meg kisbabánk buksija a párolgás, vagy a szoba esetleg hűvösebb levegője miatt.

Anyaga

A babatörölközők anyaga frottír. A frottír általában (nálunk kizárólag) 100% pamutból készült, lágy, hurkos felületű, némileg plüss-textúrájú szövet. A hurkok méretétől, nagyságától függ a tapintásának az érzete, azaz a puhasága, valamint a nedvszívó képessége. A rugalmasságát például lycra-val növelhetik. Nedvszívó képességét (a hurkok méretén túl) és tapintásának érzetét bizonyos műszálakkal, például poliészterrel vagy műselyemmel.

torcsik_fb-ra_opt_meret.png

Először a 19. század közepén készítették selyemből. Legelterjedtebb és legbeszédesebb angol elnevezése terry (vagy terry clothes), mely a francia tirer szóból eredeztethető. Ennek jelentése kihúzni vagy áthúzni – mely utal a készítésének-, a hurkok kialakításának módjára is.

torcsi_lany_blog_hu.png

Visszatérve a babatörölközőre, az alapvető és fentebb sorolt értékei még egy ügyes tippel is lehet növelni. Miközben fürdik a bébi, tedd a törölközőt a fűtőtestre! Persze, ne legyen túl meleg, épp csak annyira, hogy a szoba levegőjének hőmérsékletét valamennyivel túllépje. A kis didergő test, hidd el, nagyon hálás lesz majd érte!

torcsi_fiu_blog_hu.png

A végére pedig még egy tipp: nyakunkon a strand és az esküvői szezon –ilyen menő kiegészítőket pedig ajándékba ritkán szerezhetsz be a babádnak! Jah, hogy az akció részletei is érdekelnek? 

 

Ha szeretnél többet megtudni, kövesd a Facebook oldalunkat! (Itt alul és jobb felül is like-olhatsz minket.) 

 

(Forrás: babychameleon.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babychameleon.blog.hu/api/trackback/id/tr1112605043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása