Baby Chameleon

- a Chameleon család blogja -

Mit ajándékozzunk egy nem első gyerekes anyának?

2017. április 26. 08:16 - Daddy Chameleon

Második-harmadik-sokadik gyermekét váró anyák(nak) már nem igazán szoktak  babaváró bulit szervezni. Így hát, azoknak, akik mégis szeretnék meglepni rokonukat, barátnőjüket, nem csak az alkalmat megtalálni nehéz egy ajándék átadására, de már magának az ajándéknak a kitalálása is fejtörést okozhat.

Az első babának már beszereztek mindent. A nagy testvérrel szerzett tapasztalatok alapján már elvileg olyan dolog sem nagyon lesz, amire magától ne gondolna a kismama. Mihez kezdjünk hát? Adunk néhány jó tanácsot.

1. Babakönyv

Mármint olyan, amibe a kis jövevény első dolgait lehet eltenni. Születési adatok. Első fotók. Időrendbe szedni, hogy mikor és mit csinált. Hajtincs. Egyéb emlékek, feljegyzések.

Minél szebbet választasz, minél különlegesebb a borító – kötelezően kemény fedelest válassz!-, annál szebb ajándékot adhatsz barátnődnek.

baby_chameleon_baba_konyv_stocksnap.jpgForrás: stocksnap.com

2. Napjaink technológiai vívmányai

A legfelkészültebb, legdörzsöltebb anyáknak is hiányozhatnak a palettájáról a legfrissebb technológiai újítások. Például a bébi őrként is használható mobil telefonok, vagy az okos karkötők. Ez utóbbiak akár már a terhesség alatt is segíthetnek emlékezni a soron következő vizsgálat időpontjára. De később is használható: jelez, ha etetned kell, nyomon követheted kisbabád gyarapodását, vagy emlékeztet a következő oltás időpontjára. És még a telefonoddal is szinkronizálhatod.

Lehet, hogy ezek nem épp a legolcsóbb cuccok, de ha összedobtok rá páran, árban máris ugyanott vagytok, mintha az egyébként ötvenkettedik  kis ruhát ajándékoznátok.

baby_chameleon_okos_ora_stocksnap.jpg Forrás: stocksnap.com
baby_chameleon_mobile_pexels.jpegForrás: pexels.com

(Ha mégis valami ruhát szeretnél ajándékozni, ebből a bejegyzésünkből szerezhetsz néhány pénztárcabarát ötletet is.)

3. Pelenka. Soooooook pelenka.

Míg egy újdonsült anyának jól jönnek a kisruhák, vagy egyéb kiegészítők, addig egy már gyakorló anyának sokszor a legnagyobb segítség az, ha a napi fogyó-eszközökben nem szenved hiányt. Ilyen holmi, és egyben talán a legkézenfekvőbb is, a pelenka. Érdemes, és illik is megtudni, hogy pontosan milyet használ. Márka, méret, esetleg szín …

baby_chameleon_pelenka_pexels.jpeg

Forrás: pexels.com

Ha már itt tartunk: szokták mondani, hogy

a popsitörlő a kisgyermekes szülők svájci bicskája.

Így a pelenka mellé/helyett ez is jó szolgálatot fog tenni!

4. Kisruhák (mégiscsak)

Ha a várandós kismamának eddig kislánya van, és már lehet tudni, hogy fia lesz, akkor egy kisfiús ruha mégiscsak jó ajándék lehet. És vica verza: két fiú után ha most kislánnyal bővül a család, már keresheted is a hercegnős dolgokat.

baby_chameleon_baba_body_3d_nyomat_latvanyterv.jpg

Forrás: Baby Chameleon

5. Masszázs

Hidd el! Egy gyerek mellett is vannak pillanatok, amikor azt sem tudod, hogy három perc múlva mi lesz, nem, hogy több lurkónál. De azért, ott van apa, esetleg a nagyobb testvér, és kell is az anyáknak időt fordítaniuk magukra. Oké, a terhesség ideje- és a szoptatás alatt nem ajánlott a masszázs, legfeljebb kifejezetten egy kismama masszázs. (Ami lényegében cirógatással, pihentető érintéssel ér fel.) De ezt követően, ha már segítőre lehet hagyni a bébit pár órára, egy frissítő vagy relaxáló masszázs fel tudja tölteni az akkukat.

A masszázst szabadon cserélheted manikűrre-pedikűrre, vagy kozmetikai csomagra.

6. Ajándék kártya

Ez egyrészt lehet a szó bolti értelmében vett ajándék kártya. A kedvenc boltjába, vagy webshopjába például. Mindkét esetben lehetőséget adsz neki, hogy a leginkább kedvére való ajándékot választhassa ki.

Ezen túl lehet DIY kártya is. Ekkor ráírod a kártyára, amit te akarsz csinálni neki, és amikor érvényesíteni akarja a kártyát, csak fel kell hívnia. Ilyenkor tehát magadat adod, azaz az időd. Például, hogy vigyázol a nagyobb gyerek(ek)re. Vagy elviszed kicsit shoppingolni. Vagy főzöl neki/helyette valamit. Netán kitakarítasz. Apróságnak tűnik? Hülyeségnek? Hm … Biztosan?

Bármit is írsz a kártyákra, a lényeg, hogy egy időre anya részben vagy egészben mentesüljön a terhek alól. Vagy, csak végre randizhasson egyet apával.

7. Profi bébiszitter

Ha te nem vagy az a gyerekbarát típus (még?), akkor fel is fogadhatsz egy profi, referenciákkal bíró bébiszittert is. A lényeg ugyanaz, mint az előző pontban, csak pepitában: barátnőd had kapjon pár órát, amikor végre azt csinál és azzal, amit és akivel akar – a már a családban élő kis „zsarnok” nélkül.

 

Ha tetszett a poszt, kövesd a Facebook oldalunkat! (Itt alul és jobb felül is like-olhatsz minket.)

 

Forrás: babychameleon.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babychameleon.blog.hu/api/trackback/id/tr5012455069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása